Addon Google export: багатомовний (multilingual)

28.02.2026 11:59
kart072
User kart072
Name: Володимир
31.01.2013

Доброго дня!
Сайт двома мовами.
Українська за замовчуванням, і ще російська.
Вибираємо: Export language: Russian
Що писати в поле -URL lanuage- я не знаю. Що не пишу, видає помилку: Unknown column 'alias_ru' in 'field list'.
Залишаю поле -URL lanuage- пустим, ФІД створюється на російській мові повністю правильно, але сам -Link- на мову за замовчуванням: українську. (дивіться прикріплений скріншот)
Як я можу створити фід на мові, відмінній від мови за замовчуванням, щоб Link буз саме цієї мови?

Joomla: 5.4.3
JoomShopping: 5.9.0
PHP: 8.4.12
MySQL: 8.0.37
Website Url: https://www.v-tuning.com.ua/

01.03.2026 08:24
denben777
Joomshopping forum user no avatar
Name: denben777
20.08.2011
Aw: Addon Google export: багатомовний (multilingual)

kart072 - 28.02.2026 11:59
...Що писати в поле -URL lanuage- я не знаю. ...

Судячи з Вашого скріншоту, параметр експорту просить вказати саме URL мови, тобто «код мови» у цьому випадку — «ru» (малими літерами).

kart072 - 28.02.2026 11:59
...Що не пишу, видає помилку: Unknown column 'alias_ru' in 'field list'...

У БД таблиць компонента «JoomShopping» ім’я параметра alias мови формується за такою схемою: слово «alias» + «_» + «код мови» (малими літерами) + «-» + «код регіону» (великими літерами) — наприклад, для російської це буде «alias_ru-RU».

Якщо Ви вказуєте «ru» і при цьому отримуєте помилку про невідому колонку «alias_ru», то схоже, що помилка саме у коді запиту аддона.

Використання плагіна підміни коду мови («Система – Підміна коду мови») з «ru-RU» на «ru-UA» тут навряд чи має значення. Але для тесту можна спробувати тимчасово вимкнути його (зняти з публікації), очистити кеш і перевірити експорт (не забудьте у «URL мови» при експорті російською вказати «ru»).

P.S. Звернув увагу, що Ви використовуєте окремий alias (псевдонім) (товару, категорії, пункту меню) для кожної мови. Це не вважається помилкою, але краще використовувати один alias, щоб у SEF‑URL відрізнявся лише код мови (або його наявність). До речі, краще не приховувати префікс основної мови (при мультимовності) — таким чином сайт уникне цілої низки можливих проблем у майбутньому. Навіть якщо сайт не новий і довгий час був лише з однією мовою, невелика інструкція у файлі «.htaccess» з перенаправленням URL без коду мови на URL з кодом вирішить цю проблему (у другому рядку вкажіть код мови колишньої одномовної версії):

RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/(ua|en|ru)/ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ /ru/$1 [L,R=301]

Це буде значно краще, ніж якщо, наприклад, сайт раніше був російськомовним, а потім став мультимовним і при цьому за замовчуванням українським без префікса мови, а для російської версії був доданий префікс «ru».

Why do programmers prefer dark mode? Because light attracts bugs 🐛 🐞

14.03.2026 09:17
admin
(Support Team)
User admin
Name: Admin
05.08.2010

Addon Google export 5.16.3
URL language option has been changed from text to a select field.

15.03.2026 13:26
kart072
User kart072
Name: Володимир
31.01.2013

admin - 14.03.2026 09:17
Addon Google export 5.16.3
URL language option has been changed from text to a select field.

Працює ідеально. Select, хороше рішення.

Є ще один момент по аддону.
Зберігання вихідних значень:
В наявності
Немає в наявності

А ще б добавити Товар під замовлення якимось чином, а то його записує в фід, як немає в наявності.

Last change: 15.03.2026 13:58

Copyrights MAXXmarketing GmbH. Alle Rechte vorbehalten
Durch die Nutzung dieser Website stimme ich zu, dass Cookies zur optimalen Gestaltung der Website sowie zur Analyse der Nutzung der Website verwendet werden. Weiterführende Informationen finden Sie hier. OK, einverstanden.